Herb Grosch

Original Kilde: http://www.columbia.edu/cu/computinghistory/grosch.html

Herb Grosch

13. September 1918 – 25. Januar 2010


Dr. Herbert RJ Grosch , “En datamaskinpionør som klarte viktige rom- og teknologiprosjekter, blir Grosch respektert for å oppdage og beskrive forholdet mellom hastighet og pris på datamaskiner.” 
  – ACM Fellows Award Citation, 1995

“For mange år siden trodde jeg at jeg var den lyseste fyren i verden. Så møtte jeg von Neumann og Feynman. I de siste tiårene har jeg avgjort for største navn-dropper. Så fant jeg Bemers nettsteder !! Best å bare skyte for crankiest? Eller i det minste, vekkeste nonagenarian “. 
  – Herb Grosch, 26. november 2003

Fra Herbs 1991- selvbiografi : “Jeg ble laget til en datamaskin for 50 år siden. Jeg var den andre forskeren noensinne ansatt av IBM, og jeg så på Watsons på Olympus, og Bill Norris og Ken Olsen og Gene Amdahl, og tusen gode kommersielle og akademiske figurer. Senere, i tre morsomme år, var jeg den øverste Federal Computer Honcho, og rømte for å være redaktør for den store handelsbladet. Jeg var et chartermedlem i verdens første og største profesjonelle datasamfunn, og den første nasjonale presidenten som ble valgt av medlemskapspåstand. Jeg jobbet i Monaco og Sveits og Nederland da jeg var for kontroversiell til å være ansettbar i USA, og jeg konsulterte for det største og beste japanske dataselskapet … “

Herb er omtalt på dette nettstedet fordi han, med Wallace Eckert , var en av de viktigste oppfordrerne til automatisert maskinberegning og datavitenskap ved Columbia University som en IBM Watson Lab- forsker og Columbia-fakultet, 1945-1950. Herb la merke til historien i 2003, og vi begynte en voluminøs korrespondanse som varte til hans død; han har gjort utallige bidrag til dette nettstedet som du kan se ved å sette “grosch” i søkeboksen på hovedhistoriksiden (eller bare klikk her ).

Herb var en menneskelig encyclopedia; Ikke bare hadde han vært overalt og gjort alt, han husket alle detaljer: folk, maskiner, arrangementer, organisasjoner, programmeringsteknikker fra de mørke alder, hver IBM-maskin og modell i løpet av et halvt århundre. Han var sjenerøs og ærlig med sin kunnskap, som han gikk videre med en selvutslettende sans for humor, og det må sies at han var en dyp og oppriktig takknemlighet for kvinner, en sjelden kvalitet til denne dag i personer av hans kjønn. Som det fremgår av hansselvbiografi , ledet han et utrolig fullt liv, og var bemerkelsesverdig åpent for hans feil. Klikk på bildestrimmelen øverst for å se et galleri med personlige bilder. Organisering og merking av disse (og mange andre ikke vist ennå) var et prosjekt han ikke kunne fullføre.


Karriere høydepunkter:

Utvalgte publikasjoner:

 • Maxwell, Allan D. og HRJ Grosch, “Elements and Ephemeris of Delaporte Object 1936 CA”, Publikasjoner av observatoriet ved University of Michigan , Vol.6, No.11 (1937).
 • Grosch, HRJ, Integrasjon Orbit og Betydningselementer av Jupiters åttende satellitt , Ph.D. avhandling, University of Michigan (april 1942).
 • Grosch, HRJ og JE Willis, “Pluto Posisjoner”, Astronomical Journal , Vol.50, No.14 (juni 1942), s.14-15.
 • Grosch, HRJ, “Ray Tracing på IBM Punched Card Equipment”, Journal of the Optical Society of America , Vol.35, 803A (1945).
 • Grosch, HRJ, Bibliografi om bruken av IBM-maskiner i vitenskapelig forskning, statistikk og utdanning , IBM (1945).
 • Grosch, HRJ, “Harmonic Analysis Using the Progressive Digiting”, Proceedings of the 1946 Research Forum , IBM (1946).
 • Grosch, HRJ, “The Orbit of the Ottende Satellite of Jupiter”, Astronomical Journal , Vol.53, No.180 (1948) (en kondensert publisert form av Groschs 1942 Ph.D.-avhandling).
 • Grosch, HRJ, “Ray Tracing med IBM Selective Sequence Electronic Calculator”, Journal of the Optical Society of America , Vol.39, 1059A (1949).
 • Grosch, HRJ, “Multiplikasjon av små matriser”, IBM, New York (1. juni 1949).
 • Grosch, HRJ, (red.), Proceedings of the 1948 Scientific Computation Forum , IBM (1950).
 • Grosch, HRJ, “Bruk av optimale intervallmatematiske tabeller”, Proceedings of the 1948 Scientific Computation Forum , IBM (1950).
 • Grosch, HRJ, “Bibliografi om Chebyshev-polynomene og deres bruk som optimale tilnærmingsfunksjoner”, Proceedings of the 1949 Scientific Computation Seminar , IBM (1951).
 • Grosch, HRJ, “Et nytt undervisningsnivå i celestial mekanikk”, Astronomical Journal , Vol. 63 (1958).
 • Grosch, HRJ, Computer: Bit Skiver av et liv (første utgave), Tredje Millenium Books (1991).

Lenker (bekreftet 25. august 2018) :