Humor

Original Kilde: http://www.cs.uni.edu/~mccormic/humor.html


En programvareingeniør, maskinvareingeniør og en avdelingsleder var på vei til et møte i Sveits. De kjørte nedover en bratt fjellvei da plutselig bremsene på bilen mistet. Bilen pleide nesten ut av kontroll nedover veien og hoppet av krasjbarrikkene, til den mirakuløst sluttet å stoppe skrapende langs fjellsiden.

Bilens beboere, rystet men uhørt, hadde nå et problem: de satt fast halvveis nedover et fjell i en bil uten bremser. Hva skulle de gjøre?

«Jeg vet», sa avdelingsleder: «La oss få et møte, foreslå et visjon, formulere en misjonserklæring, definere noen mål og ved en prosess med kontinuerlig forbedring finne en løsning på de kritiske problemene, og vi kan være på vei .”

«Nei, nei,» sa maskinvareingeniøren: «Det vil ta altfor lenge, og dessuten har denne metoden aldri fungert før. Jeg har min sveitsiske hærkniv med meg, og på kort tid kan jeg strippe ned bilens bremsesystem, isolere feilen, fikse det og vi kan være på vei. “

“Vel,” sa programvareingeniøren: “Før vi gjør noe, tror jeg at vi skal skyve bilen opp igjen og se om det skjer igjen.”


Skapere innrømmer Unix & C hoax

Jeg er en kunngjøring som har bedret dataindustrien, Ken Thompson, Dennis Ritchie og Brian Kernighan, innrømmet at Unix-operativsystemet og C-programmeringsspråket laget av dem, er en forseggjort April Fools prank holdt i live i over 30 år. Taler på det nylige UnixWorld Software Development Forum, avslørte Thompson følgende:

Da jobbet Dennis og Brian på en virkelig forvrengt versjon av Pascal, kalt ‘A’. Da vi fant andre faktisk prøvde å skape virkelige programmer med A, la vi raskt til flere kryptiske funksjoner og utviklet seg til B, BCPL og til slutt C.

Vi stoppet da vi fikk en ren kompilering på følgende syntaks:

for(;P("n"),R--;P("|"))for(e=C;e--;P("_"+(*u++/8)%2))P("|"+(*u/4) %2);

Å tro at moderne programmerere ville prøve å bruke et språk som tillot en slik uttalelse, var utenfor vår forståelse! Vi tenkte faktisk på å selge dette til sovjettene for å sette deres datavitenskap fremgang tilbake 20 eller flere år. Tenk deg vår overraskelse da AT & T og andre amerikanske selskaper faktisk begynte å prøve å bruke Unix og C! Det tok 20 år å utvikle nok kompetanse til å generere til og med marginalt brukbare applikasjoner ved hjelp av denne teknologiske parodi fra 1960-tallet, men vi er imponert over den generelle Unix og C-programmørens fasthet (om ikke sunn fornuft). Uansett har Brian, Dennis og jeg jobbet utelukkende i Ada på Apple Macintosh de siste årene, og føler meg veldig skyldig i kaoset, forvirringen og virkelig dårlig programmering som har ført til vår dumme prank så lenge siden. “

Store Unix- og C-leverandører og kunder, inkludert AT & T, Microsoft, Hewlett-Packard, GTE, NCR og DEC, har nektet kommentar på dette tidspunktet. Borland International, en ledende leverandør av Pascal og C-verktøy, inkludert den populære Turbo Pascal, Turbo C og Turbo C ++, uttalte at de hadde mistanke om dette i flere år, og vil fortsette å forbedre sine Pascal-produkter og stanse videre arbeid for å utvikle C. En talsmann fra IBM brøt seg i ukontrollert latter og måtte utsette en hastig innkalt nyhetskonferanse om skjebnen til RS-6000, som bare sier at “VM vil være tilgjengelig Real Soon Now”. I en kryptisk uttalelse uttalte professor Wirth av ETH-instituttet og far til Pascal, Modula 2 og Oberon strukturerte språk, bare at PT Barnum var riktig.


En fyr krysset en vei en dag da en frosk ringte til ham og sa: “Hvis du kysser meg, blir jeg en vakker prinsesse.” Han bøyde seg over, plukket frosken og satte den i lommen.

Frosken snakket opp igjen og sa: “Hvis du kysser meg og vender meg tilbake til en vakker prinsesse, vil jeg bli med deg i en uke.” Fyren tok frosken ut av lommen, smilte på den og returnerte den til lommen.

Frøen ropte da: “Hvis du kysser meg og setter meg tilbake til en prinsesse, vil jeg bli med deg og gjøre alt du vil.” Igjen tok fyren frøen ut, smilte på den og satte den tilbake i lommen.

Endelig spurte frøken: “Hva er saken? Jeg har fortalt deg at jeg er en vakker prinsesse, at jeg vil bli hos deg i en uke og gjøre alt du vil. Hvorfor vil du ikke kysse meg?” Fyren sa: “Hør, jeg er en programvareingeniør. Jeg har ikke tid til en kjæreste, men en snakkende frosk er kult.”


På en nylig Java-konferanse i realtid ble deltakerne gitt et vanskelig spørsmål for å svare:

“Hvis du bare hadde bordt en flyruter og oppdaget at programmagruppen din hadde vært ansvarlig for flykontrollprogramvaren, hvor mange av dere ville straks komme ut av veien?”

Blant skogen med hevede hender satt bare en mann ubevegelig. Når han ble spurt om hva han ville gjøre, svarte han at han ville være ganske fornøyd med å bli ombord. Med teamets programvare sa han, flyet var usannsynlig å til og med taxi så langt som rullebanen, enn si, ta av.


NEW YORK – Folk for den etiske behandlingen av programvare (PETS) kunngjorde i dag at flere programvarefirmaer har blitt lagt til gruppens “watchlist” av selskaper som regelmessig utfører programvaretesting.

“Det er ikke behov for at programvare blir mishandlet på denne måten, slik at selskaper som disse kan markedsføre nye produkter,” sa Ken Granola, en talsmann for PETS. “Alternative metoder for testing av disse produktene er tilgjengelige.”

Ifølge PETS tvinger disse selskapene programvare til å gjennomgå langvarig og vanskelig test – ofte uten hvile – i flere timer eller dager om gangen. Medarbeiderne er pålagt å “bryte” programvaren på noe som helst grunnlag, og innvendige kilder rapporterer at de ofte spøker om å “torturere” programvaren.

“Det er ingen vits,” sa Granola. “Uskyldige programmer, fra dagen de er samlet, samles opp i små rom og” krasjet “i flere timer. De bruker hele livet på skitne, uvedlikeholdte datamaskiner, og de blir usikkert slettet når de ikke trengs lenger.”

Granola sa at programvaren holdes i usanitære forhold og er infisert med insekter.

“Vi vet at alternativer til denne skrekk eksisterer,” sa han og citerte industrigiganten Microsoft Corp. som et selskap som har blitt vellykket uten å ty til software testing.


 Sun Microsystems Sues Java Island

Mountain View, CA – Sun Microsystems har i dag arkivert et varemerkebrudd mot Java-øya over bruken av Suns 
Java-varemerker. 

Svar på kritikk at øya har blitt kalt Java i århundrer, sa søndagskonsulent Frank Cheatham “Ja, og i den tiden har de aldri arkivert et varemerke. De fortjener å miste navnet.” 

I stedet for å betale lisensavgiften bestemte øya seg for å bytte navn. De stemte opprinnelig for å bytte den til Visu Albasic, men
et sint telegram fra Redmond, Washington overbeviste dem ellers. Landet slo seg til slutt på et symbol for et navn – en pent farget kaffekopp som fremdeles vekker ideen om java. Siden de fleste aviser og blader ikke kan skrive ut navnet på øya, vil det senere bli referert til som “The Island Formerly Known As Java”. 

Øya tidligere kjent som Java regner seg som en kryss landmass øy, men hittil har bare blitt implementert i produksjon på den malaysiske øygruppen. Afrika er blitt ryktet for å ha implementert det på Madagaskar, men det er fortsatt i alfa-testing. 

Advokater fra Sun vil også gjerne finne eierne av den store, brennende ballen i sentrum av solsystemet. De har noen juridiske papirer for dem …
 


En programmerer og en programvareingeniør sitter ved siden av hverandre på en lang flytur fra San Jose til Bangalore. Programmøren overlater til programvareingeniøren og spør om han ønsker å spille et morsomt spill. Programvareingeniøren vil bare ta en lur, så han avviser høflig og ruller over til vinduet for å ta noen blink.

Programmereren fortsetter og forklarer at spillet er veldig enkelt og morsomt. Han forklarer “Jeg stiller deg et spørsmål, og hvis du ikke vet svaret, betaler du meg $ 10. Deretter spør du meg et spørsmål, og hvis jeg ikke vet svaret, betaler jeg deg $ 10.”. Igjen, software engineer avviser høflig og forsøker å sovne. Programmereren, nå er det noe som agitert, sier, “OK, hvis du ikke vet svaret betaler du meg $ 10, og hvis jeg ikke vet svaret, betaler jeg deg $ 100!” Dette fanger programvareingeniørens oppmerksomhet, og han ser ingen ende på denne plaget, med mindre han spiller, så han er enig i spillet. Programmereren spør det første spørsmålet. “Hva er avstanden fra jorden til månen?” Programvaren ingeniør sier ikke et ord, men kommer inn i lommeboken hans, trekker ut en ti dollar regning og hender den til programmereren. Nå er det programvareingeniørens tur. Han spør programmereren “Hva går opp en bakke med tre ben, og kommer ned på fire?”

Programmereren ser opp på ham med et forvirret utseende. Han tar ut sin bærbare datamaskin og søker etter alle sine referanser. Han tapper inn i mobilen med modemet sitt og søker på nettet og Biblioteket av kongressen. Frustrert, han sender e-post til sine medarbeidere alt til ingen nytte. Etter omtrent en time våkner han programvareingeniøren og håndterer ham $ 100. Programvareingeniør tar høflig $ 100 og vender seg bort for å prøve å komme seg igjen. Programmereren, mer enn litt miffed, rister programvareingeniøren og spør “Vel, så hva er svaret?”

Uten et ord kommer programvareingeniøren inn i lommeboken, håndterer programmøren $ 10, og vender seg bort for å komme seg igjen.


En kirurg, en sivilingeniør og en programvareingeniør hevdet om hvem var det eldste yrket.

Kirurgen bemerket,  Vel, i Bibelen står det at Gud skapte Eva fra en ribbe tatt fra Adam. Denne tydelig nødvendige operasjonen, så jeg kan med rette hevde at min er den eldste av våre yrker .


Sivilingeniøren avbrøt og sa  Men enda tidligere i Genesisboken, står det at Gud skapte ordren ut av himlene og jorden ut av kaoset. Dette var den første og absolutt mest spektakulære bruken av anleggsteknikk. Derfor har du feil. Mine er det eldste yrket.


Programvareingeniøren lente seg tilbake i stolen, smilte og sa trygt,  Ah, men hvem tror du skapt kaoset?


En programmerer går langs en strand og finner en lampe. Han gnider lampen, og en geni vises.   Jeg er den mektigste genien i verden. Jeg kan gi deg noe ønske, men bare ett ønske. 

Programmereren trekker ut et kart, peker på det og sier, jeg vil ha fred i Midtøsten . 

Genien svarer,  Gee, jeg vet ikke. Disse menneskene har slått i tusen år. Jeg kan gjøre omtrent alt, men dette er sannsynligvis utenfor mine grenser. 

Programmereren sier da,  vel, jeg er programmerer, og mine programmer har mange brukere. Vennligst gjør alle mine brukere fornøyd med min programvare og la dem be om fornuftige endringer. 

På hvilket tidspunkt svarer genien,  Um, la meg se det kartet igjen.
 


Humoristiske sitater

De første 90% av koden står for de første 90% av utviklingen tiden. De resterende 10% av koden står for de øvrige 90% av utviklingsperioden.  (Tom Cargill)

Programmering i dag er et løp mellom programvareingeniører som arbeider for å bygge større og bedre idiot-sikre programmer, og universet prøver å bygge større og bedre idioter. Så langt er universet vinnende . (Rick Cook)

C ++: Hvor venner har tilgang til dine private medlemmer.    (Gavin Baker)

Har du tilbringe litt tid på å lese comp.lang.c ++? Det er virkelig det beste stedet å lære om antall C ++-brukere på jakt etter et bedre språk.    (William Beckwith)

Hvis feilsøking er prosessen med å fjerne programvarebugs, må programmeringen være prosessen med å sette dem inn.   (Edsger Dijkstra)

C ++ ville gjøre et anstendig undervisningsspråk hvis vi kunne lære ++-delen uten C-delen.     (Michael Feldman)

Java er på mange måter C ++ –     (Michael Feldman)

C ++ har sin plass i historien til programmeringsspråk. Akkurat som Caligula har sin plass i det romerske rikets historie.     (Robert Firth)

C + + på kantonesisk er uttalt “C ga ga”. Trenger jeg å si mer?     (Mark Glewwe)

Skrive i C eller C + + er som å kjøre en motorsag med alle sikkerhetsvakterne fjernet.    (Bob Gray)

Når hammeren er C ++, begynner alt å se ut som en tommel.     (Steve Haflich)

Det er to måter å lage en programvare på. En måte er å gjøre det så enkelt at det er åpenbart ingen mangler. Den andre måten er å gjøre det så komplisert at det ikke er åpenbare mangler. Den første metoden er langt vanskeligere.  (CAR Hoare)

Femti år med programmeringsspråkforskning, og vi ender opp med C ++ ???     (Richard O’Keefe)

Programvare og katedraler er mye de samme. Først bygger vi dem, da ber vi. (Samuel Redwine)

Utviklingen av språk: FORTRAN er et ikke-skrevet språk. C er et svakt skrevet språk. Ada er et sterkt skrevet språk. C ++ er et sterkt hyped språk.     (Ron Sercely)

I C ++ er det vanskeligere å skyte deg selv i foten, men når du gjør, blåser du av hele benet.     (Bjarne Stroustrup)

Jeg har alltid ønsket at min datamaskin skal være så enkel å bruke som min telefon. Mitt ønske er blitt oppfylt fordi jeg ikke lenger kan finne ut hvordan jeg bruker telefonen min.   (Bjarne Stroustrup)

C ++ er et skrivebeskyttet, høyt nivå assembler-språk.     (Stefan Van Baelen)


John W. McCormick / Institutt for datalogi / mccormick@cs.uni.edu